Receptek

vendvidéki és vas vármegyei receptek
Tejfölös krumplileves kolbásszal

Tejfölös krumplileves kolbásszal

Hozzávalók:

  • 2 ek olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg burgonya
  • 30 dkg száraz, füstölt kolbász
  • 5 dkg petrezselyem
  • 5 dkg sárgarépa
  • 2 db babérlevél
  • ízlés szerint só, bors
  • 1,5 dl 20% tejföl

Elkészítés:

A tejfölös krumplileveshez az olajat felhevítjük egy fazékban, beleszórjuk a kockákra vágott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk, majd beletesszük a felkarikázott kolbászt és megpirítjuk. 
Hozzáadjuk a megtisztított, karikákra vágott petrezselyemgyökeret és répát, valamint a megtisztított, kockákra vágott krumplit. Fokhagymával, babérlevéllel ízesítjük, sózzuk, borsozzuk, majd felengedjük kb. 1 liter vízzel.
Közepes lángon főzzük, amikor a burgonya már kezd puhulni, belekeverjük a tejfölt, és összeforraljuk.